Gebakken sint-jakobsvrucht met schorseneren en aardpeer

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 sint-jakobsvruchten

1 zak schorseneren

citroensap

5 g geraspte mimolette

2 el room

2 el puree van aardpeer (topinamboer)

Â1/2 el room

1 el bruine fond

1 kl gehakte truffel

50 g schoongemaakte spinazie

olijfolie en boter

peper, zout en nootmuskaat

saus:

2 dl kreeftenbouillon

2 dl room

klontje boter

Schil de schorseneren, snij ze in staafjes van 4 cm en kook beetgaar in water met een scheutje citroensap. Verfris in ijswater en bak vervolgens in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet, wanneer ze licht gekleurd zijn, het overtollig vet af en voeg mimolette en room toe. Laat kort inkoken.

Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en bak goudbruin in hete olijfolie.

Saus: meng kreeftenbouillon en room, laat voor de helft inkoken, klop op met een klontje boter, breng op smaak en zeef. Breng net voor het serveren aan de kook en mix.

Warm de puree van aardpeer op met room en kruiden. Laat de bruine fond met truffel kort inkoken, klop op met boter en kruiden. Stoof de spinazie in boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schik zoals op de foto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content