Gebakken sint-jakobsschelpen en bloemkoolpuree met truffels
10-06-2011, 15:20
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:36
Voor 4:
Voor 4:
12 mooie sint-jakobsschelpdieren
Â1/2 middelgrote bloemkool
1 dl slagroom
1 kl gehakte truffel
40 g verse truffel in schijfjes
zout & peper
extra vierge olijfolie
1 klontje boter
Kook de bloemkool zacht in zout water. Laat uitlekken en prak fijn. Roer er de room door en giet eventueel door de puntzeef. Voeg er de fijngehakte truffel bij. Breng op smaak met wat olie, peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en hou warm.
Laat de schelpdiertjes gedurende 45 seconden aan alle kanten bruinen in een pan met antiaanbaklaag. Snij ze door zoals een sandwich en vul ze met 1 mm dikke schijfjes truffel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier