Ingrediënten

  • 12 scampi's, 1 mango
  • 1/4 rode piment, 1/2 sjalot
  • 50 g suiker, azijn
  • 1/2 stukje gemarineerde gember
  • 1/2 dl gembersiroop
  • 125 ml olijfolie
  • 1/4 bosje koriander

Schil de mango, snij in blokjes. Versnipper de sjalot, stoof aan in olijfolie. Laat de mango even meestoven. Voeg suiker en fijngesneden piment toe. Laat stoven tot helemaal droog. Blus met wat azijn, laat opnieuw kort stoven.

Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal. Prik per persoon 3 scampi's op een prikker.

Snij de gember fijn, meng met de gembersiroop. Breng tot het kookpunt en mix met de olijfolie tot een warme vinaigrette.

Bak de scampi's kort aan in olijfolie. Warm de chutney en de saus op en voeg grofgesneden koriander toe.

Schil de mango, snij in blokjes. Versnipper de sjalot, stoof aan in olijfolie. Laat de mango even meestoven. Voeg suiker en fijngesneden piment toe. Laat stoven tot helemaal droog. Blus met wat azijn, laat opnieuw kort stoven. Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal. Prik per persoon 3 scampi's op een prikker. Snij de gember fijn, meng met de gembersiroop. Breng tot het kookpunt en mix met de olijfolie tot een warme vinaigrette. Bak de scampi's kort aan in olijfolie. Warm de chutney en de saus op en voeg grofgesneden koriander toe.