Gebakken rundvlees met tomatensaus en Spaanse rosé
10-06-2011, 16:03
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:30
Voor 4 :
Voor 4 :
5 dl tomatencoulis
1 teen knoflook
2 takken basilicum
olijfolie
peper
zout
sojasaus
4 plakken runderfilet van 150 g elk
boter
1 ui in ringen
zwarte olijven
appelkappers
raketsla
Breng de tomatencoulis aan de kook, samen met look, basilicum en een scheut olijfolie. Laat inkoken tot de helft, giet door een zeef en kruid met peper en zout. Werk eventueel op met olijfolie en sojasaus.
Bak het vlees bleu tot saignant in boter. Serveer met de saus, gegrilde uiringen, olijven en appelkappers. Werk royaal af met raketsla.
Wijn: Gran Caus Rosado 2001, 13,25 euro bij La Riojana, 09 230 06 50.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier