Gebakken rijst met spekjes, scampi’s, lenteui en koriander

  • Moeilijkheid

De hele oosterse wokkeuken is voor wijn een vloek maar voor bier een zaligheid: Stella Artois.

Voor 4 personen:

Arachideolie

1 ui

2 chili’s

2 teentjes look

250gr gerookte spekblokjes

250gr gekookte scampi’s

500gr voorgekookte rijst

2 eieren

1 eetlepel lichte sojasaus

2 eetlepels vissaus

1 eetlepel citroensap

1 theelepel suiker (Demarara)

vijfkleurenpeper

enkele lenteuitjes

enkele takjes koriander

Hak de ui en de lookteentjes fijn.

Snijd de chili’s in de lengte door, verwijder de zaadjes en snipper fijn.

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal – snijd grote exemplaren doormidden. Klop de eieren en meng met de sojasaus.

Meng de vissaus met het citroensap en de suiker. Snijd de lenteui in ringetjes en haal de bladeren van de koriander.

Verhit de wok tot zeer heet en giet er enkele lepels arachide-olie in. Wanneer de olie walmt: de ui, look en de chili’s kort aanbakken en voeg daarna de spekjes toe.

Laat ook de scampi’s kort mee opwarmen.

Schep er de voorgekookte rijst door en roerbak tot alles warm is.

Schuif het rijstmengsel naar de kant zodat de bodem van de wok vrijkomt. Giet het eimengsel in de wok en werk met de wokschep op tot roerei-consistentie.

Schep nu geleidelijk het rijstmengsel door het ei en begiet met het vissausmengsel. Goed verwarmen onder voortdurend roerbakken.

Neem van het vuur, schep de koriander door de rijst en versier met de lenteui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content