Polenta:
7,5 dl groentebouillon
150 g grove polenta
3 el fijngehakte rozemarijn
olijfolie
Ragout:
1 teen knoflook
1 rode peper
150 g gepelde kastanjes
300 g bospaddestoelen
(bv. stekelzwammen, hoorn des overvloeds, eekhoorntjesbrood)
4 el olijfolie
1 el fijngesneden salie
peper en zout
Afwerking:
4 el grofgehakte hazelnoten
rucola
citroensap
Breng de groentebouillon aan de kook met een snuif zout. Doe er in één keer de polenta bij als de bouillon kookt en roer krachtig tot een gladde pap. Doe er de rozemarijn bij en laat zacht sudderen tot de polenta loslaat van de pan.
Stort in een dunne laag uit op een ingevette plaat. Laat afkoelen, snij in de gewenste vormen en bak goudbruin in hete olijfolie.
Snij de knoflook en peper in reepjes. Halveer de kastanjes en borstel de paddestoelen schoon. Verhit de olijfolie en fruit knoflook, peper en kastanjes. Voeg de paddestoelen toe en bak kort op een hoog vuur. Kruid met peper, zout.
Werk af met de hazelnoten en een scheutje citroensap. Serveer met de gebakken polenta en enkele blaadjes rucola.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier