Gebakken polderaardappel met truffelpuree

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 polderaardappelen

80 g puree van truffel „melanosporum”

8 langoustines

1 prei

4 eetlepels truffelsap

100 g boter

peper

zout

De aardappels schillen en in een stevige portie boter op een zacht vuurtje onder deksel gaarbakken (ongeveer 15 min.). De truffelpuree opwarmen en kruiden met peper en zout. De nieroogkreeftjes ontdoen van kop en pantser. De staarten kort bakken in boter. De koppen leeghalen en spoelen (te gebruiken als garnituur). De prei wassen, het groen verwijderen, het wit in fijne reepjes snijden en stomen. De saus bereiden : truffelsap inkoken. Het vuur hoog draaien, de koude boter al kloppende met het ingekookte truffelsap mengen en de saus van het vuur halen. Het kapje (dekseltje) van de aardappel in de lengte afsnijden. De truffelpuree op de aardappel schikken. In de truffelpuree op iedere aardappel twee nieroogkreeftjes leggen. De preistaafjes bovenop de nieroogkreeftjes schikken en het aardappeldekseltje terug aanbrengen. In het midden van de borden een lepel saus uitgieten. De aardappel in het midden van de saus leggen. Versieren met een leeggehaalde kop van een nieroogkreeftje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content