Gebakken pijlinktvis met rode Spaanse peper en lente-ui

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

400 g schoongemaakte pijlinktvis

1/2 tl zwarte peperkorrels

1/2 tl szechuanpeper

1 tl zeezout

1 rode Spaanse peper (flinterdun gesneden)

3 fijngehakte lente-uien

2 el zonnebloemolie

4 el guacamole

Voor de salade :

sojascheuten

waterkers

2 tl donkere sojasaus

2 tl sesamolie

1/4 tl bruine suiker

peper

zout

Snij de inktviszak open en leg het vlees plat op het werkvlak, met de binnenkant bovenaan. Snij met de punt van een aardappelmes een roosterpatroon in het vlees en snij vervolgens in vierkante stukken van 5 cm. Meng de ingrediënten voor de salade.

Verhit een pan met antikleefbodem en rooster er gedurende enkele seconden en onder voortdurend roeren de peperkorrels in tot ze donker kleuren en hun aroma’s vrijgeven. Doe ze nadien in een vijzel en plet ze fijn. Meng er het zeezout onder.

Verhit een wok tot hij begint te roken en doe er de helft van de olie en de helft van de inktvis bij. Roerbak gedurende 2 minuten, zet apart en doe hetzelfde met de resterende helft.

Doe de eerste helft van de inktvis weer in de wok en voeg 1 theelepel van het zout en pepermengsel toe. Roerbak verder gedurende 10 seconden en voeg de Spaanse peper en lente-ui toe.

Verdeel de inktvis over vier warme borden en geef er het slaatje bij. Lepel vlak voor het opdienen de vinaigrette over het slaatje en leg er de guacamole bij.

* Guacamole : het vlees van 1 avocado geplet met 1/2 teen knoflook en 1 dl zonnebloemolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content