Gebakken pietermanfilet met luchtig parmesankoekje en kruidensla

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 pietermanfilets met vel

200 g fijn geraspte parmesankaas

1 eigeel

1 koffielepel mosterd (Dyon)

2 dessertlepels balsamico-azijn

2 dessertlepels frambozen-azijn

2 dessertlepels olijfolie

peper en zout (sel de guérande)

verse kruiden volgens voorkeur:

enkele blaadjes dragon

enkele takjes kervel

enkele blaadjes spinazie

2 blaadjes munt

koriander

citroenkruid

Warm een pan met antikleeflaag op, leg er 4 hoopjes geraspte kaas in en strijk de kaas met een palet mooi rond uit. Laat de kaas smelten tot een bruine vaste koek. Neem de koekjes uit de pan en leg ze op boterpapier om het vet op te slorpen.

Kruiden sla: meng het eigeel en de mosterd met de olijfolie, frambozen- en balsamico-azijn. Snijd de verse kruiden fijn en meng wat van de vinaigrette er onder.

Bak de visfilets goudbruin en kruid met peper en zout. Snijd de visfilets middendoor en leg ze dakpansgewijs op elkaar op het bord. Schik het kaaskoekje erop en daarop een hoopje kruidensla. Lepel wat vinaigrette er rond en garneer met een eetbaar bloempje.

Tip: Pieterman kunt in visspeciaalzaken bestellen. Poon, wijting of pladijs komen in dit gerecht eveneens goed tot hun recht. Om de sla mooi rechtop te schikken neemt u wat sla in een hand en met uw andere hand maakt u een draaiende beweging om een mooi rechtopstaand hoopje sla te krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content