Gebakken paling in ’t rood met geplette aardappel, lente-ui, garnaal en gesmolten tomaat met basilicum

Dit beeld maakt geen deel uit van het recept.
  • Moeilijkheid

Dit is een recept van Yvers Peeters, restaurant De Ster.

Voor 4 personen

2 gestroopte wilde palingen (300 Ă  350 g per stuk)

paneermeel (gekruid met peper, zout en nootmuskaat)

boter

geplette aardappel

3 fijngehakte lente-uien

100 g garnalen

3 tomaten

olijfolie

basilicum

Voor de saus:

2 fijngehakte sjalotten

1 geplette teen knoflook

boter

5 dl visfumet

5 dl water

  • gedroogde kruiden: tijm, laurier, dragon, mignonettepeper, marjolein, salie, Provençaalse kruiden

snuif paprikapoeder

1 klein blik tomatenpuree

mespunt harissa

snuif suiker

bloem

Bereiding

1. Snijd de paling in moten van 2 tot 3 cm. Haal ze door gekruid paneermeel en bak ze zacht gaar in boter gedurende ongeveer 20 minuten. Keer regelmatig om.

2. Maak de saus. Fruit sjalot en look in boter, voeg visfumet, water, alle gedroogde kruiden, tomatenpuree, harissa en suiker toe. Laat zacht inkoken tot een gladde saus. Giet door een zeef en bind met bloem, losgeklopt in wat water.

3. Serveer met de gebakken paling, geplette gekookte aardappel met lente-ui en garnalen eronder gemengd, plakken tomaat gekonfijt in olijfolie met fijngesneden basilicum en om af te werken een blaadje gefrituurde basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content