Ingrediënten

Voor 4:

  • miehoen
  • zonnebloemolie
  • 1 geplette teen knoflook
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 300 g gekookte mosselen zonder schelp
  • 3 el bloem
  • 2 takken verse tijm

Breng water aan de kook, zet van het vuur en laat er de miehoen 10 min in weken. Giet af en laat uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de geplette knoflook en de fijngehakte sjalot.

Wentel de mosselen in de bloem, klop ze licht af en roerbak ze lichtbruin in de wok. Rits de blaadjes van de tijmtakken en doe bij de mosselen. Doe de miehoen in de wok en schep om.

Breng water aan de kook, zet van het vuur en laat er de miehoen 10 min in weken. Giet af en laat uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de geplette knoflook en de fijngehakte sjalot. Wentel de mosselen in de bloem, klop ze licht af en roerbak ze lichtbruin in de wok. Rits de blaadjes van de tijmtakken en doe bij de mosselen. Doe de miehoen in de wok en schep om.