Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 porties meivis van 600 g elk
  • 3 kleine sjalotten
  • boter
  • peper en zout
  • 1/2 bosje peterselie

Snij de meivis in moten van 3 cm dik. Snipper de sjalotten fijn en fruit glazig in boter. Voeg de meivis toe, kruid met peper en zout en bak net gaar. Hak de peterselie fijn en strooi over de meivis. Serveer meteen met brood erbij.

Tip: meivis is goed te herkennen aan zijn groen gekleurde graat. Verder lijkt het vlees heel sterk op dat van rivierpaling.

Snij de meivis in moten van 3 cm dik. Snipper de sjalotten fijn en fruit glazig in boter. Voeg de meivis toe, kruid met peper en zout en bak net gaar. Hak de peterselie fijn en strooi over de meivis. Serveer meteen met brood erbij. Tip: meivis is goed te herkennen aan zijn groen gekleurde graat. Verder lijkt het vlees heel sterk op dat van rivierpaling.