Gebakken lisette, kleine artisjokken met komijn

  • Moeilijkheid

Voor 4:

8 makreeltjes (lisette)

8 artisjokken

4 el komijnolie

peper, zout

2 el olijfolie

citroen

8 jonge uitjes met loof

Fileer de lisette en ontdoe van graten door in de lengterichting van de filet het donkere vlees samen met de graatjes weg te snijden. Ontdoe de artisjokken van blad en hooi, snij de stengel bij en bewaar in citroenwater.

Verwarm komijnolie (1 koffielepel komijnpoeder in zes eetpels olijfolie drie dagen laten marineren) zonder bezinksel in een grote antikleefpan en bak de artisjokken zachtjes aan. Draai regelmatig om en controleer na circa 12 minuten op gaarheid: ze moeten nog licht krokant zijn.

Kruid met zout en peper en verdeel over de borden. Maak de pan even schoon en verwarm 1 eetlepel olijfolie. Bak de makreelfilets 2 minuten op de huidkant. Draai niet om. Neem de pan van het vuur en sprenkel enkele druppels citroen op de vis, alsook peper en zout. Leg de filets met de huid naar boven op de artisjokken.

Stoof jonge ui 1 minuut aan en leg als garnituur mee op het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content