Gebakken langoustines met kervelsaus

Voor 4 :

Voor 4 :

1,5 dl gevogeltebouillon

1,5 dl room

3 el verse kervel, peper en zout

1 groot vel filodeeg

1/2 jonge bloemkool

150 g snijbonen

boter, nootmuskaat

12 gepelde langoustines

1 fijngehakte teen knoflook

kerriepoeder

kervel

Breng de gevogeltebouillon aan de kook met de room, voeg de kervel toe en mix tot een groene saus. Giet door een zeef en kruid met peper en zout. Hou warm. Steek met een metalen ring 4 rondjes uit het filodeeg en bak deze krokant in de oven op 200°C.

Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze 2 min. in lichtgezouten kokend water. Laat nadien kort schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij de snijbonen schuin in fijne reepjes. Bak de bloemkool 2 min. op een hoog vuur krokant in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de snijbonen onder.

Bak de langoustines in boter met de knoflook. Kruid met peper, zout en kerrie. Verdeel de groenten met behulp van een metalen ring over 4 borden. Leg er de krokante filorondjes op en werk af met de gebakken langoustines. Versier met plukjes kervel en lepel de kervelsaus rondom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content