Gebakken langoustines met kalfshersens, ansjovismayonaise en kappertjes
Voor 4:
Voor 4:
1 x kalfshersens, schoongemaakt en gespoeld
court-bouillon van 1/2 ui, 1/2 wortel, 1/2 selderijstengel, fijngesneden
tijm, laurier, zwarte peper, zout
1 scheut witte azijn
12 langoustinestaarten
20 fijne kappertjes, liefst gezouten en geweekt in water
Ansjovismayonaise:
1 eierdooier
1 el mosterd
1 dl maïsolie
10 ansjovisfilets, fijngehakt
1 el zure room
1 scheut citroensap
zout en peper
Trek een court-bouillon van water en de groenten met peper, zout, laurier, tijm. Laat 25 minuten trekken, voeg de azijn en de hersens toe. Laat 1 minuut doorkoken en laat de hersens lauw worden in het kookvocht.
Klop een mayonaise met de dooier, maïsolie, peper, zout en mosterd. Werk ze af met gehakte ansjovis, zure room en citroen.
Bak de langoustinestaarten kort aan beide kanten. Trek een streep mayonaise op het bord, schik de staarten erop met stukjes gesneden hersenen en kappertjes
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier