Gebakken langoustines met gemarineerde wittekool
28-06-2011, 11:43
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:09
Voor 4:
Voor 4:
1/4 kleine wittekool
1,5 dl olijfolie
3 el suiker
sap van 1 sinaasappel
peper en zout
12-16 middelgrote, gepelde langoustines
boter
Snij de witte kool in zeer fijne reepjes van ongeveer 1 mm dik. Doe deze in een kom. Meng de olijfolie met de suiker, het sinaasappelsap, peper en zout en giet over de kool. Roer onder elkaar en zet 6 u. afgedekt koel weg.
Haal vlak voor het serveren de kool uit de koelkast en laat uitlekken. Bewaar het marineervocht. Bak de langoustines net gaar in boter, kruid met peper en zout en serveer met de gemarineerde wittekool. Lepel de marinade over het gerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier