Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/4 kleine wittekool
  • 1,5 dl olijfolie
  • 3 el suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • peper en zout
  • 12-16 middelgrote, gepelde langoustines
  • boter

Snij de witte kool in zeer fijne reepjes van ongeveer 1 mm dik. Doe deze in een kom. Meng de olijfolie met de suiker, het sinaasappelsap, peper en zout en giet over de kool. Roer onder elkaar en zet 6 u. afgedekt koel weg.

Haal vlak voor het serveren de kool uit de koelkast en laat uitlekken. Bewaar het marineervocht. Bak de langoustines net gaar in boter, kruid met peper en zout en serveer met de gemarineerde wittekool. Lepel de marinade over het gerecht.

Snij de witte kool in zeer fijne reepjes van ongeveer 1 mm dik. Doe deze in een kom. Meng de olijfolie met de suiker, het sinaasappelsap, peper en zout en giet over de kool. Roer onder elkaar en zet 6 u. afgedekt koel weg. Haal vlak voor het serveren de kool uit de koelkast en laat uitlekken. Bewaar het marineervocht. Bak de langoustines net gaar in boter, kruid met peper en zout en serveer met de gemarineerde wittekool. Lepel de marinade over het gerecht.