Gebakken langoustines, gekonfijte tomaten en gemengde sla van baby leaves

  • Moeilijkheid

Voor 4:

8 langoustinestaarten (maat 8/10)

extra vierge olijfolie

peper, zout

baby leaves (postelein, mizuna, jonge spinazie, rode snijbiet, mosterdslaÂ…)

gekonfijte tomaten

5 dl aceto balsamico

3 cl room

5 cl mayonaise

korianderkorrels

Voor de gekonfijte tomaten:

8 tomaten

vierge olijfolie

1 el griessuiker S2

1 el gedroogde oregano

1 takje verse tijm

3 tot 4 ongepelde knoflookteentjes

Pel de tomaten, snij ze in twee en verwijder de zaden (zaden en sap kunnen dienen voor een tomatengelei). Bestrijk een ovenplaat of een ovenschaal met olie. Bestrooi met suiker en oregano. Schik de halve tomaten op de plaat met de ronde kant naar boven. Verdeel de verse tijm en de lookteentjes over de tomaten, bevochtig met wat olijfolie en bestrooi met een beetje suiker. Laat de tomaten gedurende 6 tot 7 uur konfijten in de oven (100°C). Controleer de bereiding af en toe.

Laat in een pan met dikke bodem de aceto balsamico inkoken tot stroop. Giet de stroop onmiddellijk over in een kom om verder inkoken te beletten.

Plet de tomaten tot puree en schik ze op de borden. Versier de borden met een streepje ingekookte aceto balsamico aangebracht met een fijn penseeltje. Bak de langoustinestaarten snel in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Schik ze op de borden samen met een hoopje baby leaves. Voeg de met room verdunde mayonaise aan de bereiding toe en breng op smaak met gemalen koriander.

Recept: Axel Colonna

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content