Gebakken kreeft met geprakte bloemkool en sap van Granny Smith
Voor 6 personen:
Voor 6 personen:
3 levende kreeften van 600 g
3 l court-bouillon
1 bloemkool
melk
2 el boter
grofgemalen zwarte peper
fleur de sel de Camargue
een snuifje kaneelpoeder
sap van 3 Granny Smith-appels
een klontje boter
olijfolie
Kook de kreeften 3 minuten in een pittige court-bouillon. Haal ze uit het kookvocht, laat even afkoelen en haal het vlees uit de schalen. Kook de bloemkool gaar in melk met boter en cutter met wat kookvocht fijn in de keukenrobot. Kruid met peper, zout en kaneel. Hou warm. Kook het appelsap in naar smaak en monteer met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Bak het kreeftenvlees kort in olijfolie en boter en kruid met peper en zout. Schik de bloemkool in het midden van de borden, verdeel er de kreeft op en werk rondom af met het appelsausje.
Recept: Jan Demonie
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier