Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 gram kabeljauwfilet met vel
  • 800 gram Charlotte aardappelen
  • 6 dl olijfolie
  • 3 dl verse room
  • 2 dl melk
  • gefrituurde prei-julienne voor de garnering
  • zout en versgemalen peper

Schil de aardappelen en laat ze ongeveer 25 minuten koken in gezouten water. De aardappelen afgieten en met een vork pletten. Giet deze puree in een kookpan op zacht vuur. Voeg er de voorverwarmde melk en de room aan toe. Meng met een spatel en voeg er geleidelijk de olijfolie aan toe. Naar smaak peper en zout toevoegen. Bak de kabeljauwmoot, lichtjes overgoten met olijfolie, peper en zout, 10 à 15 minuten in de oven aan 180°C. Serveer elk portie kabeljauw op een bedje van aardappelpuree. Onmiddellijk opdienen.

Bereidingstijd: 50 minuten

Schil de aardappelen en laat ze ongeveer 25 minuten koken in gezouten water. De aardappelen afgieten en met een vork pletten. Giet deze puree in een kookpan op zacht vuur. Voeg er de voorverwarmde melk en de room aan toe. Meng met een spatel en voeg er geleidelijk de olijfolie aan toe. Naar smaak peper en zout toevoegen. Bak de kabeljauwmoot, lichtjes overgoten met olijfolie, peper en zout, 10 à 15 minuten in de oven aan 180°C. Serveer elk portie kabeljauw op een bedje van aardappelpuree. Onmiddellijk opdienen. Bereidingstijd: 50 minuten