Gebakken kabeljauw met peterselie-ansjovisboter en garnalen

818af8dec3e7ba5baa696e1efcf10294

De zachte smaak van kabeljauw laat zich perfect combineren met ingrediënten als ansjovis, peterselie en verse garnalen.

De zachte smaak van kabeljauw laat zich perfect combineren met ingrediënten als ansjovis, peterselie en verse garnalen.

Voor 4 personen

  • 6 ansjovisfilets (uitgelekt, op olie)
  • een handvol krulpeterselie (zonder stelen)
  • 150 g boter
  • witte peper en zout
  • 4 stuks kabeljauwfilet (125 g elk)
  • aardappelpuree
  • 75 g verse garnalen
  • verse krulpeterselie

Bereiding

1. Hak de ansjovisfilets fijn, doe hetzelfde met de peterselie.

2. Smelt boter in een pan en voeg de ansjovis en peterselie toe. Kruid licht met peper en zout. Haal van het vuur en laat enigszins trekken.

3. Bak de kabeljauw in ruime boter net gaar. Kruid met peper en zout.

4. Schik aardappelpuree op de borden, leg de vis erop en lepel de saus erover en eromheen. Werk af met verse garnalen en verse peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content