Gebakken kabeljauw met hazelnootkorst en rodepaprikacoulis
Voor 4:
Voor 4:
1 grote rode paprika
olijfolie
peper en zout
1/2 bos bieslook
2 dl olijfolie
550 g verse kabeljauwfilet
gemalen hazelnoten (ongeveer 6 el)
een handvol verse spinazie
boter
nootmuskaat
Blaker de paprika zwart in een open vlam. Doe in een kom, dek af met huishoudfolie en laat 15 min. nagaren. Wrijf de schil eraf en snij in fijne stukken. Mix met een scheut olijfolie tot een gladde coulis. De kleur zal door het mixen bleker worden. Kruid met peper en zout en houd warm. Snij voor de bieslookolie het bieslook grof en mix fijn met olijfolie en zout. Giet door een zeef en laat rusten.
Snij de kabeljauwfilet in vier gelijke stukken. Kruid met peper en zout en wentel in de hazelnoten. Bak de vis net gaar in olijfolie. Serveer met de paprikacoulis, bieslookolie en gebakken spinazie (even laten smelten in hete boter en kruiden met peper, zout en nootmuskaat).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier