Voor 4:

boter

4 stukken kabeljauwfilets van 125 g elk

peper en zout

verse peterselie

aardappelen naar keuze

Voor de gevulde champignons:

20 middelgrote witte champignons

2 el fijngehakte verse peterselie

4 el vers broodkruim

1 fijngesneden sjalot

2 plakken fijngesneden gedroogde ham

peper en zout

Voor de roomsaus:

100 g witte champignons

3 dl room

peper en zout

Voor de duxelles:

150 g witte champignons

boter

2 fijngehakte knoflooktenen

peper en zout

scheut citroensap

Voor de gevulde champignons: hol de champignons uit met een theelepel. Snij het champignonvlees fijn en meng met de rest van de ingrediënten. Vul de champignons ermee op tot mooi boven de rand. Lepel er gesmolten boter over en bak 15 min. in een oven van 200°C.

Voor de roomsaus: snij de champignons in fijne plakken en doe in een pan. Voeg de room toe, kruid met peper en zout en laat 10 min. goed doorkoken.

Snij voor de duxelles de champignons in kleine dobbelstenen en fruit ze in boter, samen met de knoflook, peper, zout en citroensap.

Bak de kabeljauw net gaar in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de duxelles (onder de vis), de gevulde champignons en de roomsaus. Werk af met peterselie. Serveer met aardappelen.

1 uur

Moeilijk: 2

Voor 4: boter4 stukken kabeljauwfilets van 125 g elkpeper en zoutverse peterselieaardappelen naar keuzeVoor de gevulde champignons: 20 middelgrote witte champignons2 el fijngehakte verse peterselie4 el vers broodkruim1 fijngesneden sjalot2 plakken fijngesneden gedroogde hampeper en zoutVoor de roomsaus: 100 g witte champignons3 dl roompeper en zoutVoor de duxelles: 150 g witte champignonsboter2 fijngehakte knoflooktenenpeper en zoutscheut citroensapVoor de gevulde champignons: hol de champignons uit met een theelepel. Snij het champignonvlees fijn en meng met de rest van de ingrediënten. Vul de champignons ermee op tot mooi boven de rand. Lepel er gesmolten boter over en bak 15 min. in een oven van 200°C.Voor de roomsaus: snij de champignons in fijne plakken en doe in een pan. Voeg de room toe, kruid met peper en zout en laat 10 min. goed doorkoken.Snij voor de duxelles de champignons in kleine dobbelstenen en fruit ze in boter, samen met de knoflook, peper, zout en citroensap.Bak de kabeljauw net gaar in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de duxelles (onder de vis), de gevulde champignons en de roomsaus. Werk af met peterselie. Serveer met aardappelen.1 uurMoeilijk: 2