
Gebakken kabeljauw, aardappelpuree met geitenkaas, kerstomaat en waterkers
10-06-2011, 13:23
Voor 4:
Voor 4:
600 g kabeljauwfilet met vel
400 g aardappel
150 g geitenkaas in blokjes gesneden
150 g kerstomaatjes in 2 gesneden
1 bosje gewassen waterkers
Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet het kookvocht af en laat de knollen eventjes drogen op het vuur. Bak de kabeljauw in gebruinde boter en laat verder garen op een zacht vuur. (Bestrooit men de vis op voorhand met bloem, dan blijft het visvlees beter samen).
Prak de aardappelen tot puree en meng met de tomaatjes, geitenkaas, waterkers, peper en zout. De kaas geeft een romige smaak, de tomaatjes zorgen voor een lichtzure smaak en de waterkers brengt pit in de puree. Serveer op een warm bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier