Voor 4 :
6 topinamboers
scheut room
witte peper
zout
2 dl amontillado sherry
100 g lichtgezouten boter
4 mooie stuks eekhoorntjesbrood
boter
12 superverse jakobsschelpen
grof zeezout
raketsla
Schil de aardperen, snij in stukken en kook beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en mix fijn. Voeg een scheut room toe en kruid met peper en zout. Breng de sherry zacht aan de kook, haal van het vuur en laat er al roerend de boter in smelten.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon, snij de ondereinden bij en snij overlangs in plakken. Bak kort in boter op hevig vuur, ongeveer 30 seconden langs elke kant. Bak de jakobsschelpen in boter, 20 tot 30 seconden langs elke kant. Kruid met peper en grof zeezout.
Lepel de aardperenpuree op de borden, verdeel daarop de jakobsschelpen. Leg er de paddenstoelen rond en lepel de saus rondom. Werk af met enkele blaadjes raketsla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier