Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/2 kleine broccoli
  • boter
  • volle melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 jakobsschelpen
  • 1 zwarte zomer- of wintertruffel
  • bieslook

Snij de broccoli in roosjes en kook beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, voeg boter, zeer weinig melk, peper, zout en nootmuskaat toe en mix tot een gladde maar dikke puree.

Bak de jakobsschelpen in wat boter één minuut langs beide kanten. Snij ze overlangs middendoor, schik er wat van de broccolimousse op en dek af met de tweede plak jakobsschelp. Leg er een plak zwarte zomer- of wintertruffel op en werk af met enkele sprieten bieslook.

Snij de broccoli in roosjes en kook beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, voeg boter, zeer weinig melk, peper, zout en nootmuskaat toe en mix tot een gladde maar dikke puree. Bak de jakobsschelpen in wat boter één minuut langs beide kanten. Snij ze overlangs middendoor, schik er wat van de broccolimousse op en dek af met de tweede plak jakobsschelp. Leg er een plak zwarte zomer- of wintertruffel op en werk af met enkele sprieten bieslook.