Ingrediënten

Ingrediënten

  • Voor vier personen
    • 120 g griesmeel
    • 1/2 l melk
    • 50 g suiker
    • 1 pakje vanillesuiker
    • snuifje zout
    • 100 g bloem
    • 50 g boter

    Vruchtensaus :

    • 2 lepels gelei van rood fruit
    • 1 lepel water
    • een lepeltje maïszetmeel

    Bereiding

    1. De helft van de melk met de vanillesuiker opwarmen. De andere helft van de melk met het griesmeel mengen. De griesmeelmengeling door de kokende melk roeren. De griesmeelpap in een laag van 2 cm dik uitstrijken in een schaal met lage randen. Laten afkoelen.
    2. Een vruchtensaus bereiden. De gelei in een pannetje smelten en binden met in water opgelost maïszetmeel.
    3. De gesteven griesmeelpudding in blokjes snijden. De blokjes door de bloem halen. Wat boter in een pannetje laten smelten en de blokjes aan alle kanten goudbruin bakken.
    4. Haal de koekjes door de vruchtensaus en laat afkoelen.

    Tip: spoel de pan waarin melk wordt gekookt, eerst met water. Op deze manier plakt gekookte melk niet tegen de panwand.

    Tip: spoel de pan waarin melk wordt gekookt, eerst met water. Op deze manier plakt gekookte melk niet tegen de panwand.