Gebakken geitenkaas met tapenade

© Getty
Voor 4 personen
  • 1/2 onbehandelde citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 ansjovisfilet
  • 100 g ontpitte olijven
  • 1 tl vloeibare honing
  • 2 Ć  3 el olijfolie
  • 4 geitenkaasjes (Ā±150 g elk)
  • 2 el kappers
  • 10 g bieslook
Bereiding
  1. Was de citroen met warm water. Rasp de schil en pers het sap uit. Doe de geraspte schil in een keukenrobot.
  2. Pel de knoflook en dep de ansjovisfilet droog. Doe de knoflook, de ansjovisfilet en de groene olijven in de keukenrobot. Voeg wat citroensap (ongeveer 1 theelepel) en de honing toe. Mix fijn.
  3. Giet er geleidelijk aan de olijfolie bij tot u een smeuĆÆge pasta verkrijgt. Kruid met peper en zout en voeg naar wens nog wat citroensap toe.
  4. Verwarm de oven voor op 200Ā°C. Snij de geitenkaasjes overlangs doormidden en bestrijk de onderste helft met tapenade. Leg er de bovenste helft op en kruid met peper. Wikkel elk geitenkaasje in bakpapier en zet 15 minuten in de oven.
  5. Laat de kappers uitlekken. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn. Haal de gebakken geitenkaas uit de oven en werk af met de kappers en bieslook. Serveer meteen met geroosterd brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content