Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 600 g ganzenlever
  • 200 g sjalot
  • 100 g olijfolie
  • 2 el hazelnootolie
  • 2 el amandelolie
  • 2 el pecanolie
  • 2 el dennenappelpitolie
  • 2 el balsamico
  • 1 el citroen
  • 5 g munt
  • 5 g kervel
  • 5 g estragon
  • 5 g roomse kervel
  • 5 g platte peterselie
  • 20 g raketsla

Bak de ganzenlever krokant langs beide zijden, laat verder in de oven garen gedurende 40 min op 58°C, kruid goed met peper en zout.

Laat de sjalotten met pel in een braadslede met olijfolie, peper, zout garen in de oven op 160°. Verwijder de pel en cutter fijn.

Meng de oliën, samen met de balsamico en lauwwarm citroensap en fijngehakte kruiden. Bestrooi met fijngesneden kruiden en garneer met enkele blaadjes raketsla.

Bak de ganzenlever krokant langs beide zijden, laat verder in de oven garen gedurende 40 min op 58°C, kruid goed met peper en zout.Laat de sjalotten met pel in een braadslede met olijfolie, peper, zout garen in de oven op 160°. Verwijder de pel en cutter fijn.Meng de oliën, samen met de balsamico en lauwwarm citroensap en fijngehakte kruiden. Bestrooi met fijngesneden kruiden en garneer met enkele blaadjes raketsla.