1 verse ganzenlever van ongeveer 500 g
8 ronde raapjes
4 dl gevogeltefond Lacroix
50 g boter
1 eetlepel kristalsuiker
peper
zout
Schil de raapjes en snijd ze in schijfjes van 0,5 cm dik. Verhit 4 dl gevogeltefond in een pan samen met boter, zout en suiker. Dek de pan af met een vel aluminiumfolie en laat gedurende zo’n 10 minuten inkoken tot er bijna geen vloeistof meer overblijft.
Snijd de ganzenlever in sneetjes van 1,5 cm. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een braadpan zonder vetstof. Bak ze gedurende 5 minuten aan elke kant.
Leg de sneetjes ganzenlever op de borden samen met de raapjes en besprenkel deze met 2 lepels vetstof van de ganzenlevers (de vetstof die vrijkomt bij het bakken van de ganzenlevers).
Tip: Kies uiterst verse ganzenlever (controleer de slachtdatum op de verpakking). Verse ganzenlever blijft vast tijdens het bakken, oudere ganzenlever gaat uitlopen en wordt nooit knapperig.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier