Gebakken forel met groene asperges, sesamzaad en gember

  • Moeilijkheid

Gebakken forel met groene asperges, sesamzaad en gember

Voor 4:

2 el fijn geraspte verse gember

5 fijngehakte kleine sjalotten

zonnebloemolie

1,5 dl sake

3 el sojasaus

1 el oestersaus

anderhalf bot groene asperges

3 el geroosterd sesamzaad

4 verse forellen

boter

peper

Roerbak de gember en de sjalot op hoog vuur gedurende 2 min. in olie. Voeg sake, sojasaus en oestersaus toe en laat 1 min. meebakken. Doe de geschilde asperges erbij en roerbak 4 min. Bestrooi met sesamzaad.

Snijd de forellen zijdelings licht in met een mes en bak ze in hun geheel in boter, 3 min. langs elke kant. Kruid met peper. Serveer met de asperges.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content