Voor 4:
4 flinke plakken eendenlever (1,5 cm dik)
200 g kleine cantharellen
200 g (netto) tuinbonen
4 takjes bonenkruid
4 bonenkruidbloesems (in het seizoen)
extra vergine olijfolie
peper en zout
Voor de sjalottenvinaigrette:
2 sjalotten
20 cl rode port
10 cl balsamicoazijn
10 cl sherryazijn
5 cl olijfolie
een scheutje hazelnotenolie
Snij de sjalotten fijn. Neem een steelpannetje en laat de port samen met de balsamicoazijn, de sherryazijn en de sjalotten indikken tot er nog 4 à 5 cl overblijft. Haal van het vuur en voeg de olijfolie en de hazelnotenolie toe. Dien lauw op.
Bak de plakken eendenlever in een hete pan met antiaanbaklaag 1 à 2 minuten aan weerszijden. Bestrooi met peper en zout.
Spoel de cantharellen af en dep ze droog. Dop de tuinbonen, blancheer ze 20 seconden, haal ze onder de koude kraan door en verwijder het vliesje. Bak de cantharellen in olijfolie en voeg vervolgens de tuinbonen en het gesnipperde bonenkruid toe. Breng verder op smaak.
Schep op een bord en sluit af met de lauwe vinaigrette en de bonenkruidbloesems.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier