Gebakken eendenlever met pompoenroom en toast
09-06-2011, 17:34
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:18
Voor 4:
Voor 4:
Voor de pompoensoep:
500 g schoongemaakte pompoen
2 middelgrote uien
1 preiwit
2 wortelen
1 aardappel
1,5 liter gevogeltebouillon
50 g boter
peper en zout
Voor de eendenlever:
4 driehoekjes toastbrood
boter
4 plakken eendenlever van 100 g elk
grof zeezout en versgemalen zwarte peper
wat room
Maak eerst de pompoensoep. Doe de ingrediënten in een grote pan en laat gaarkoken. Mix de soep en controleer de kruiding. Bak de sneetjes toastbrood goudbruin in wat boter en doe hetzelfde met de plakken eendenlever. Kruid met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Schik de eendenlever in warme diepe borden en giet er de pompoensoep rond. Werk af met een streepje room en de toast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier