Gebakken eendenlever met bospaddenstoelen en frambozencoulis

  • Moeilijkheid

Gebakken eendenlever met bospaddenstoelen en frambozencoulis
© © Tony Le Duc

Voor 4:

1,5 dl frambozencoulis

2 gedroogde vijgen

witte peper en zout

2 dl gevogeltebouillon

scheut volle melk (ongeveer 3 el)

2 tot 4 sneden briochebrood

boter

4 plakken verse eendenlever (2,5 cm dik)

100 g gemengde bospaddenstoelen

Breng de frambozencoulis aan de kook met de fijngehakte vijgen. Laat zacht inkoken tot een lichte siroop, kruid licht met peper en zout. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en laat inkoken tot de helft. Voeg een scheut melk toe en kruid met peper en zout.

Mix vlak voor het opdienen op met de mixer. Snij driehoeken uit de brioche en bak de toast in boter. Laat uitlekken en krokant worden op keukenpapier. Bak de eendenlever in een droge tefalpan (het vlees bebloemen is niet nodig). Bak ongeveer 2 minuten langs elke kant op vrij hoog vuur, tot een krokante donkerbruine korst ontstaat.

Haal uit de pan en schik op borden. Bak de paddenstoelen kort in boter, kruid met peper en zout. Schik bij de eendenlever en werk af met de twee sausen. Geef er de toast bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content