Voor 4:
4 eendenborsten (± 240 g elk)
enkele broccolibloempjes
1 rode paprika
1 kleine ui
6 babymaïs
een scheut olijfolie
een scheut sojasaus
1 dl bruine fond (geconcentreerde vleesbouillon)
2 chilipepers
vers basilicum
peper en zout
een soepkom geparfumeerde, Thaise rijst
1 el suiker
een scheut sesamolie
Zet de rijst op in ongezouten water. Kleur de eendenborsten in hete olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het vlees ongeveer 8 minuten onder deksel. Snij de groenten halfgrof en roerbak met wat olijfolie in de wok op groot vuur. Bestrooi met suiker en karameliseer kort. Blus de warmte met een scheut sojaolie. Voeg de sesamolie en bruine fond toe en laat alles kort sudderen. Doe er op het laatst fijngesneden basilicum en chili’s bij. Versnij het vlees schuin in fijne plakken. Schep de groenten in het midden van het bord en schik het vlees rondom. Versier met basilicum. Serveer de rijst afzonderlijk.
Recept: Wim Slosse, Peper en zout
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier