Gebakken eekhoorntjesbrood

Background Made From Freshly Picked Edible Mushrooms, Different Types And Sizes. © Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

In dit traditionele recept combineert Ken Hom de paddenstoelen met eendenvet, wat een rijke en lichtjes gerookte smaak geeft.

In dit traditionele recept combineert Ken Hom de paddenstoelen met eendenvet, wat een rijke en lichtjes gerookte smaak geeft.

Voor 3 à 4 personen

450 g vers eekhoorntjesbrood

3-4 el eendenvet

2 el grofgehakt knoflook

1 flinke mespunt zout

1 snuifje zwarte peper

Bereiding

1. Borstel het eekhoorntjesbrood om zand en onzuiverheden te verwijderen. Gebruik geen water. Afhankelijk van de grootte, snijd je de paddestoelen in 4 of 8.

2. Zet de wok of een andere grote bakpan op een hevig vuur tot de pan matig warm is. Doe het eendenvet in de pan en onmiddellijk daarna het knoflook. Bak hevig gedurende 15 seconden. Voeg zout toe en meteen daarna de paddenstoelen. Bak snel gedurende 2 minuten. Verminder dan de warmtebron, zet het deksel op de pan en laat 25 minuten bakken tot alle vocht is verdampt. Roer af en toe. Wanneer het eekhoorntjesbrood knapperig geworden is, schep je nogmaals door elkaar.

3. Breng op smaak met zout en peper en dien op.

Tip: De lange bakduur geeft het vocht de tijd om te verdampen, zodat de paddestoelen vanbuiten knapperig kunnen worden en vanbinnen zacht. Buiten het seizoen kan het eekhoorntjesbrood vervangen worden door shiitakes, die iets minder lang moeten bakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content