Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 droge vijgen
  • 4 droge abrikozen
  • 8 dadels
  • 4 droge pruimen
  • 1 sinaasappel, met de schil in partjes gesneden
  • zeste van 1/2 sinaasappelschil
  • 1 vanillestok
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 dl sinaasappelsap
  • een klontje boter
  • mengeling van noten (50 g)
  • kaneelijs

Bak de droge vruchten in boter, samen met de partjes sinaasappel. Voeg de doormidden gesneden vanillestok toe en de zeste van sinaasappel (raspsel van de huid). Bestrooi met 1 eetlepel suiker en laat karameliseren. Flambeer met Grand Marnier en blus de vlam met sinaasappelsap. Laat het vocht inkoken tot een siroop die de vruchten bedekt. Bestrooi met licht geroosterde notenmengeling. Serveer de vruchten met bolletjes kaneelijs.

Bak de droge vruchten in boter, samen met de partjes sinaasappel. Voeg de doormidden gesneden vanillestok toe en de zeste van sinaasappel (raspsel van de huid). Bestrooi met 1 eetlepel suiker en laat karameliseren. Flambeer met Grand Marnier en blus de vlam met sinaasappelsap. Laat het vocht inkoken tot een siroop die de vruchten bedekt. Bestrooi met licht geroosterde notenmengeling. Serveer de vruchten met bolletjes kaneelijs.