
Gebakken droge vruchten met Grand Marnier en sinaasappel
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 4 droge vijgen
- 4 droge abrikozen
- 8 dadels
- 4 droge pruimen
- 1 sinaasappel, met de schil in partjes gesneden
- zeste van 1/2 sinaasappelschil
- 1 vanillestok
- 1 dl Grand Marnier
- 1 dl sinaasappelsap
- een klontje boter
- mengeling van noten (50 g)
- kaneelijs
Bereiding
- Bak de droge vruchten in boter, samen met de partjes sinaasappel. Voeg de doormidden gesneden vanillestok toe en de zeste van sinaasappel. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en laat karameliseren.
- Flambeer met Grand Marnier en blus de vlam met het sap van de sinaasappel. Laat het vocht inkoken tot een siroop die de vruchten bedekt.
- Bestrooi met licht geroosterde notenmengeling. Serveer de vruchten met bolletjes kaneelijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier