Gebakken buikspek met spruiten, hofmeesterboter en rode biet

31365ce5a19291b36cd502add02256c9

Een oer-Vlaamse maaltijd met spek en spruiten. Serveer dit gerecht met gekookte rode biet en krielaardappelen. Het hele gezin zal smullen.

Gebakken buikspek met spruiten, hofmeesterboter en rode biet

Voor 4:

200 g boter

1/3 bos peterselie

het sap van 1 citroen

peper en zout

1,2 kg spruiten

1 koffielepel natriumbicarbonaat

eventueel nootmuskaat

4 grote sneden buikspek

2 kleine gekookte rode bieten

gebakken krielaardappelen

Gebakken buikspek met spruiten, hofmeesterboter en rode biet

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak peterselie fijn en meng met een vork onder de boter, samen met citroensap, peper en zout tot een gelijkmatig mengsel. Laat opstijven in de ijskast.

Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met het natriumbicarbonaat. Giet af, laat goed uitlekken en stoof ze in de hofmeesterboter. Kruid eventueel met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de grote speksneden krokant in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de spruiten, gekookte rode biet in stukken en gebakken krielaardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content