
Gebakken buikspek met spruiten, hofmeesterboter en rode biet
Een oer-Vlaamse maaltijd met spek en spruiten. Serveer dit gerecht met gekookte rode biet en krielaardappelen. Het hele gezin zal smullen.
Voor 4:
200 g boter
1/3 bos peterselie
het sap van 1 citroen
peper en zout
1,2 kg spruiten
1 koffielepel natriumbicarbonaat
eventueel nootmuskaat
4 grote sneden buikspek
2 kleine gekookte rode bieten
gebakken krielaardappelen
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak peterselie fijn en meng met een vork onder de boter, samen met citroensap, peper en zout tot een gelijkmatig mengsel. Laat opstijven in de ijskast.
Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met het natriumbicarbonaat. Giet af, laat goed uitlekken en stoof ze in de hofmeesterboter. Kruid eventueel met peper, zout en nootmuskaat.
Bak de grote speksneden krokant in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de spruiten, gekookte rode biet in stukken en gebakken krielaardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier