Gebakken biologische varkenslap met gebakken uien, spek en Parmezaankaas

  • Moeilijkheid

Voor 4:

8 kleine uien

1 teen knoflook

4 el geraspte parmezaankaas

Â1/2 tak rozemarijn

3 el room

witte peper en zout

8 dunne sneden gerookt spek

8 halve takjes rozemarijn

4 biologische varkenslappen van ± 120 g elk

boter

verse aardappelpuree

Pel de uien en kook ze voor drie vierde gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Snij er hoedjes af van ± 1,5 cm dik. Hak deze fijn, samen met de knoflook, parmezaankaas, rozemarijn en room. Kruid met peper en zout.

Wikkel rond elke ui een snede gerookt spek en strijk het mengsel op de uien. Versier met een takje rozemarijn en zet ongeveer 10 minuten onder de grill, tot de bovenkant van de uien mooi is gekorst.

Bak ondertussen het vlees in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de uien, de bakjus van het vlees en verse aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content