Gebakken biologische varkenskotelet met gesmolten salade van spinazie, raketsla en noten

Voor 4:

Voor 4:

8 middelgrote vastkokende aardappelen

1 rode Spaanse peper

olijfolie

peper en zout

4 biologische varkenskoteletten van 120 g elk

boter

3 kleine witte rapen

2 grepen schoongemaakte verse spinazie

1 handvol raketsla

4 el cashewnoten

4 el hazelnoten

cayennepeper

grof zeezout en nootmuskaat

Schil de aardappelen, maak verticale insnijdingen in de lengte van de aardappelen en doe in een ovenschotel. Hak de Spaanse peper fijn, strooi over de aardappelen en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout.

Zet in een oven van 180°C en laat in ongeveer 40 minuten garen. Lepel de olie regelmatig over de aardappelen. Bak de varkenskoteletten gedurende 5 minuten langs elke kant in een royale hoeveelheid boter en op vrij hoog vuur. Het vlees mag flink gekorst zijn. Kruid met peper en zout. Schil de rapen en snij in dobbelstenen.

Smelt een halve theelepel boter in een pan, doe er de spinazie en raketsla in en laat de bladeren al roerend smelten. Voeg de rapen en de cashew- en hazelnoten toe, roer goed om en kruid met cayennepeper, grof zeezout en nootmuskaat. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content