Gebakken bakbanaantjes met chocolade, geroosterde hazelnoten en saus van kokosmelk

Fried Sweet Plantain / Slices / Ripe © Dit beeld is een algemeen beeld en maakt geen deel uit van het recept.

Bakbanaan als toetje? Dit had je al veel eerder moeten doen.

Bakbanaan als toetje? Dit had je al veel eerder moeten doen.

Voor 4 personen

3 dl ongezoete kokosmelk

4 el suiker

1 eierdooier

4 repen pure chocolade

1 handvol gepelde hazelnoten

8 bakbanaantjes

boter

Bereiding

1. Maak eerst de saus. Breng de kokosmelk aan de kook en klop de suiker los met de eierdooier. Giet onder voortdurend roeren de kokende kokosmelk over de suiker en laat op zacht vuur lichtjes binden. Laat afkoelen.

2. Smelt de chocolade met een scheutje water of melk en houd lichtjes warm.

3. Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak ze fijn met een groot mes.

4. Bak vlak voor het opdienen de gepelde bakbanaantjes in wat boter. Verdeel ze over de borden en lepel er wat van de chocolade over. Werk af met de hazelnoten en de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content