Gebakken appel en aardappel met witte en zwarte pensen, gefruit varkensoor en saus van kweeperensiroop

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

Voor de bouillon :

1 varkensoor, 3 liter water

1 selder, 1 wortel

1 ui, peperbollen

zout, tijm en laurier

En verder :

3 appels

3 aardappels

120 g boter

2 witte en 2 zwarte pensen van ieder 300 g

1 el kweeperensiroop

1 el ciderazijn

2 dl van de varkensbouillon

2 eiwitten

150 g paneermeel

Breng de ingrediÔnten voor de bouillon met het varkensoor aan de kook en laat drie uur sudderen. Verwijder het oor als het gaar is en laat afkoelen in de ijskast. Snij het oor in reepjes en haal deze eerst door losgeklopt eiwit en vervolgens door paneermeel. Schil de appels en snij in 24 stukjes. Schil de aardappels en snij in 12 stukjes van dezelfde vorm. Kook de aardappels in gezouten water net niet helemaal gaar.

Bak de appel en de aardappel goudbruin in een pan met boter. Snij de pensen overlangs door en dan in tweeÔn : zo krijg je per persoon 2 witte en 2 zwarte stukjes. Bak de stukken pens aan beide kanten in een weinig boter. Haal uit de pan en hou warm. Doe de kweeperensiroop in dezelfde pan samen met de ciderazijn en 2 dl varkensbouillon. Laat alles kort, al roerend, op groot vuur inkoken en klop de saus, van het vuur af, op met klontjes koude boter. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de reepjes gepaneerde varkensoor enkele minuten in frituurvet van 175° C. Laat ze op keukenpapier uitdruipen en kruid met zout. Schik de gebakken appel en aardappel op vier warme borden, leg de pensen daar bovenop, giet rondom een weinig saus en leg de gefruite reepjes varkensoor bovenop de pensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content