Gebakken ananas, kokosschuim, kletskop en mosterdijs

  • Moeilijkheid

1 ananas

1 l water

800 gr suiker

Saffraan

Moscovado suiker

Kokosmelk

4 gelatineblaadjes

Voor het mosterdijs:

15 eigelen

200 gr suiker

1l melk

80 gr Savora mosterd

Mespuntje curry

200 gr room

Schil de ananas en verdeel de vrucht in lange partjes

Pocheer de ananas in siroop (1 l water en 800 g suiker ) en saffraan.

Bak de ananas dan bruin in moscovado suiker.

Meng kokosmelk en 4 blaadjes gelatine per liter vloeistof (geweekte gelatine oplossen in lauwwarme melk), giet dit in een sifon, steek er per liter vloeistof 3 cartouches op en laat de fles horizontaal 6 uur rusten.

Mosterdijs: de eigelen en de suiker bijeen kloppen, 1 l kokende melk bijvoegen en binden op een laag vuur. Voeg nu 80 g Savora mosterd toe en een mespuntje curry, doe er eventueel 200 g room bij, dat maakt de crème smeuïger.

Leg de gebakken ananas op een bord, schik er enkele ijsroom bolletjes bij, spuit de kokosmelk op het bord en geef er een klassiek kletskopkoekje bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content