Voor 4:
145 g boter
25 g walnoten
25 g pecannoten
55 g zelfrijzende bloem
zout
1/2 tl gemalen kruidnagel
125 g lichtbruine cassonade
2 losgeklopte eieren
2 dl ijskoude room
Gebruik 20 g boter om 4 metalen vormpjes van 2 dl in te vetten. Bestuif ze dan met 5 g bloem. Hak de noten fijn. Zeef de bloem, het zout en de kruidnagel in een kom. Voeg de noten toe. Roer de boter romig met de suiker en voeg beetje bij beetje de eieren toe.
Spatel er dan de bloem met de noten onder: het beslag moet gemakkelijk van de lepel vallen. Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag en zet ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai de cakejes uit en serveer op z’n Engels met een scheut ijskoude room.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier