Voor 6 gebakjes:
Voor het deeg:
120 gram boter + 20 gram om de vorm in te vetten
50 gram amandelpoeder
50 gram poedersuiker
1 eierdooier
150 gram bloem
Voor de crème:
6 eidooiers
150 gram suiker
100 ml sinaasappelsap
100 gram zachte boter
Voor de afwerking:
gekonfijt fruit
verse vruchten
De oven voorverwarmen op 200°C (thermostaat 6-7). Eerst het deeg bereiden. Vermeng in een kom de gesmolten boter, het amandelpoeder, de poedersuiker en de eidooier. Gedurende enkele seconden goed mixen. Voeg de bloem toe en meng tot je een deegbol bekomt. Laat minstens een uur rusten.
Smeer 6 vormpjes in met boter. Rol het deeg uit op het met bloem bestoven werkvlak en verdeel over de vormpjes. Doorprik de deegbodems met een vork en bedek met droge bonen. Laat 10 minuten in de oven bakken. Haal het deeg uit de vormen en laat op een rooster afkoelen.
Bereid de vulling. Doe het sinaasappelsap, de 6 eidooiers en de suiker in een pannetje en laat gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Roer met een houten lepel tot het mengsel dik wordt. Haal van het vuur en voeg boter in kleine porties toe.
Vul de taartvormpjes met deze bereiding. Laat 4 uur afkoelen. Versier naar wens met verse of gekonfijte vruchten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier