Voor 4:
12 petit-beurrekoekjes
5 el gesmolten boter
20-tal Leopolddruiven
3 goed rijpe passievruchten
poedersuiker
Voor de pudding:
1 l volle melk
1 vanillepeul
6 eieren
200 g suiker
5 el maïszetmeel
2,5 dl room
Breng voor de pudding de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de eieren met de suiker luchtig en klop er het maïszetmeel onder. Giet er al roerend de kokende melk op en meng goed door elkaar. Zet weer op het vuur en laat enkele minuten goed doorkoken tot de pudding begint te dikken.
Neem van het vuur en laat afkoelen. Klop de room half op en meng onder de koude pudding.
Verkruimel de koekjes en meng ze met de warme gesmolten boter. Doe met een vork in een ronde metalen vorm en druk aan. De laag moet ongeveer 1 cm dik zijn. Vul aan met de pudding en schik de druiven erbovenop.
Snij de passievruchten middendoor en lepel er het vruchtvlees uit. Lepel over en rond de taartjes. Bestrooi met poedersuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier