Gazpacho met croutons

© Getty
Voor 4 personen
  • 6 grote, rijpe vleestomaten
  • 2 groene paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetjes oud brood
  • zout
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • azijn
Garnituur
  • blokjes komkommer, paprika en ui
  • blokjes geroosterd boerenbrood
Bereiding
  1. Snij de korst van het brood, doe het brood in een kom en bedek met een beetje water, zout en olijfolie.
  2. Verwijder de zaden uit de paprika’s. Schil de tomaten, paprika’s, komkommer, sjalotjes en knoflook en snij in stukjes. Meng de groenten en mix met een beetje water in verschillende keren fijn in de blender van de keukenrobot.
  3. Voeg het brood met het water toe en de azijn. Meng goed. Proef en voeg zout, azijn en water toe naar smaak. Zet koel weg. Roer om, voor het opdienen, en doe er een scheut olijfolie bij.
  4. Plaats op tafel kommetjes met blokjes komkommer, paprika, ui en stukjes brood (gewoon of geroosterd), zodat ieder naar eigen smaak soep en garnituur kan nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content