Gazpacho met brunoise

Tomato soup gazpacho or salmorejo in a white bowl on a light slate,stone or concrete background.Top view. © Getty

Er bestaan verschillende recepten, afhankelijk van de regio. Wie meer pit wil kan de gazpacho met brunoise ook afwerken met ansjovis.

Voor 2 liter
  • 2 kg tomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 100 g geschilde komkommer
  • 1 tak bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • 2 l blanke fond of gevogeltebouillon
  • peper
  • brunoise van komkommer en gepelde tomaat
Bereiding
  1. Maak de groenten schoon en snij ze fijn. Doe in een grote kom. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met zout. Dek af met huishoudfolie en zet een dag in de koelkast.
  2. Doe er de fond of bouillon bij en mix de soep fijn. Kruid de gazpacho met peper en zout en versier met brunoise van komkommer en gepelde tomaat.

Wie meer pit wil kan de soep ook afwerken met ansjovisfilets, hardgekookte kwarteleieren, truffelolie ed. Gazpacho is een Spaanse soep, er bestaan verschillende recepten voor, afhankelijk van de regio. Sommige recepten vermelden ook brood om de soep dik te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content