Voor 2 liter:
2 kg tomaten
1 middelgrote ui
1 rode paprika
2 wortelen
100 g geschilde komkommer
1 tak bleekselderij
2 tenen knoflook
olijfolie
zout
2 l blanke fond of gevogeltebouillon
peper
brunoise van komkommer en gepelde tomaat
Maak de groenten schoon en snij ze fijn. Doe in een grote kom. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met zout. Dek af met huishoudfolie en zet een dag in de ijskast. Doe er de fond of bouillon bij en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout en versier met brunoise van komkommer en gepelde tomaat.
Wie meer pit wil kan de soep ook afwerken met ansjovisfilets, hardgekookte kwarteleieren, truffelolie enz. Gazpacho is een Spaanse soep, er bestaan verschillende recepten voor, afhankelijk van regio tot regio. Sommige vermelden ook brood om de soep dik te maken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier