Gazpacho van rode biet met minibolletjes van geitenkaas

2459157

Gazpacho:

Gazpacho van rode biet met minibolletjes van geitenkaas

Gazpacho:

2 geschilde rode bieten

1 rode ui

2 teentjes knoflook

4 tomaten

2 el rijstazijn

4 el olijfolie

peper & zout

Geitenkaasbolletjes:

4 dosissen Algin (2,5 g), (te koop in de horecaspeciaalzaak)

3 dosissen Gluco (2 g), minikit Sferificacion, El bulli, te koop in ISPC of via kookgoed.nl

150 g geitenkaas

2 el room

Versnipper rode ui en knoflook, snij rode biet in blokjes. Stoof 15 minuten op zacht vuur in olijfolie. Cutter de gepelde tomaten en zeef, zodat alleen het sap overblijft. Mix het mengsel van rode biet, zeef en doe bij het tomatensap. Kruid en werk af met rijstazijn en olijfolie. Laat afkoelen in de koelkast.

Bereid de geitenbolletjes: prepareer een bad door 2,5 g Algin te mixen met 0,5 l water. Laat 24 uur in de koelkast rusten. Mix geitenkaas met room en Gluco tot een homogene massa en laat rusten. Maak bolletjes met de lepel van de minikit en laat 2 minuten ‘garen’ in het Alginbad. Draai af en toe om met de minischuimspaan. Reinig de ‘bolletjes’ in water.

Serveer de gazpacho in soepkommetjes, voeg bolletjes geitenkaas toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content